• Estudia al TecnoCampus
 • Gravació xerrada informativa de graus online
 • Gravacions de sessions informatives de grau

Dubtes i preguntes sobre l’accés a la universitat

En aquests moments d’incertesa, volem que disposis de tota la informació sobre el teu futur universitari. El coronavirus ens ha canviat, però la vida continua i ens hem d’adaptar a un entorn canviant. En aquesta pàgina, hi trobaràs informació actualitzada en cada moment sobre el teu futur universitari. Des de les opcions d’estudi que t’oferim a TecnoCampus, fins al calendari de selectivitat i de preinscripció, el finançament dels estudis o les principals adreces d’Internet.

Preguntes freqüents donada la situació de confinament

Darreres actualitzacions:

– 29/7/2020: dates de la convocatòria extraordinària PAU setembre 2020
– 29/7/2020: Calendari de preinscripció universitària setembre 2020
– 2/6/2020: modificació de la data dels resultats de les PAU, i publicació de les dates de revisió d’exàmens
– 29/5/2020: Calendari de Preinscripció Universitària.
– 28/5/2020: Comunicat sobre l’anulació de les proves PAP.
– 25/5/2020: Publicació de l’horari de les PAU
– 18/5/20: S’amplia un dia més les PAU per garantir la seguretat. Seran del 7 al 10 de juliol

– 28/4/2020: Data per els resultats de la prova, 21 de juliol. La Generalitat ha donat més informació sobre com seran les proves de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). Tens dates de matrícula, opcionalitats sobre el conjunt d’exàmens, opcionalitat sobre una part de l’examen, etc.

 

 

Quan es farà la selectivitat?

Les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) s’havien de celebrar entre el dimarts 9 i el dijous 11 de juny, però necessàriament s’hauran de fer més tard.

 

La prova d’accés a la universitat (PAU) s’allargarà un dia més per complir amb les mesures sanitàries necessàries arran de la COVID. Els exàmens de la convocatòria ordinària tindran lloc els dies 7, 8, 9 i 10 de juliol en universitats i centres de secundària. Els propers dies es farà públic l’horari dels exàmens. 

La convocatòria extraordinària es faria abans del 10 de setembre.

Proves d’accés a la universitat per a més grans de 25 i 45 anys: Estaven previstes inicialment per al 20 i 27 de juny per a la Fase General i la Fase Específica respectivament, passen a celebrar-se el mateix dia totes dues, dissabte 18 de juliol. Al matí es faran els exàmens corresponents a la Fase General, i la tarda els de la Fase Específica.

Els propers dies s’aniran sabent més coses, i pot haver-hi més canvis. Ho anirem explicant aquí.

Però estigues tranquil: si l’any que ve comences la Universitat, podràs fer-ho!

Si vull accedir a CAFE, quan es faran les Proves d’Aptitud Personal?

L’ajornament generalitzat de totes les proves afectarà també les PAP, que al TecnoCampus ja fa anys que es poden realitzar per fer la preinscripció als estudis de CAFE (Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport) que s’imparteixen en diversos centres, entre ells el TecnoCampus.

L’horari d’atenció telefònica de la Seu de Mataró de l’Oficina d’Accés a la Universitat és de 9:30 h. a 13:30 h., de dilluns a divendres no festius.

El telèfon de contacte és: 93 702 32 02

Com seran les Proves d’Accés a la Universitat d’enguany?

Actualització 27/4/2020:

Període de matrícula PAU 2020 (convocatòria ordinària):

Del 15 de maig a 15 de juny de 2020 (ambdós inclosos). Aquesta convocatòria serà única per a tot l’alumnat lliure, de CFGS i de Batxillerat.
Com a resultat de l’adaptació i flexibilització dels exàmens PAU-2020 el conjunt de les matèries objecte d’examen s’agrupen en dos blocs en funció de l’estructura adoptada i d’acord amb la distribució de l’opcionalitat dels models d’examen: opcionalitat sobre el conjunt de l’examen; i opcionalitat sobre una part de l’examen.

Consulta tribunal i lloc d’examen: Divendres, 3 de juliol.

Resultat de la prova: dimarts 21 de juliol.

Opcionalitat sobre el conjunt de l’examen

Aquest bloc inclou 21 matèries, distribuïdes en quatre grups. Els exercicis, problemes, qüestions mantenen la tipologia habitual i els criteris generals d’avaluació, establerts a l’inici del curs per a cadascuna de les matèries.
Les 21 matèries d’aquest bloc són: Anàlisi musical; Biologia; Ciències terra i medi ambient; Cultura audiovisual; Dibuix artístic; Dibuix tècnic; Disseny, Economia de l’empresa; Electrotècnia; Física; Fonaments de les arts; Geografia; Història; Història de l’art; Història de la filosofia; Literaturacastellana; Literatura catalana; Matemàtiques; Matemàtiques aplicades a les ciències socials; Química; i Tecnologia industrial.

Opcionalitat sobre una part de l’examen

Aquest bloc inclou vuit matèries, distribuïdes en dos grups. L’examen de totes les matèries d’aquest bloc inclou una part comuna i una part optativa que oscil·la entre el 40% i 80% de la qualificació. Els exercicis, problemes, qüestions mantenen la tipologia habitual i els criteris generals d’avaluació, establerts a l’inici del curs per a cadascuna de les matèries.
Les vuit matèries d’aquest bloc són: Grec; Llatí; Llengua castellana i literatura; Llengua catalana i literatura; i Llengua estrangera (Alemany, Anglès, Francès i Italià).

La informació detallada sobre l’opcionalitat d’aquestes matèries i sobre el contingut específic de cada prova es poden consultar en:  Annex sobre flexibilització en l’opcionalitat de les PAU 2020.

 

El TecnoCampus, seu territorial de l’Oficina d’Accés a la Universitat

El TecnoCampus és una de les set seus territorials que la Generalitat té a tota Catalunya per assessorar i tramitar la preinscripció universitària (Oficines d’Accés a la Universitat). Això vol dir que disposem de tota la informació necessària per aclarir dubtes sobre el teu accés a la universitat.

Com a seu territorial de l’Oficina d’Accés a la Universitat, estem oferint el servei d’atenció telefònica com habitualment fem, de 9:30h a 13:30h. de dilluns a divendres no festius. El telèfon és: 93 702 32 02.

A més, et podem assessorar sobre les 17 titulacions de grau i doble grau dels àmbits de la tecnologia, l’empresa i la salut que impartim en els nostres tres centres universitaris, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra.

Canviarà el calendari respecte altres anys?

Això segur! El fet de no poder fer les proves d’accés en les dates inicials farà córrer també el termini de la preinscripció universitària, que, com saps, és el període en el qual l’estudiant ha de fer la sol·licitud per accedir al grau i universitat que desitja, amb un màxim de fins a vuit preferències.

Recorda que l’Oficina d’Accés a la Universitat gestiona la preinscripció universitària de les set universitats públiques de Catalunya i la universitat privada Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Els centres universitaris del TecnoCampus estan adscrits a la Universitat Pompeu Fabra. Per tant, si vols  estudiar als nostres centres, has de fer la preinscripció a través del Portal d’Accés a la Universitat.

Actualització 2/6/2020 i 25/5/20: Horari de les PAU i calendari de publicació de notes i de revisions d'exàmen

La comissió organitzadora de la prova d’accés a la universitat (PAU) ha publicat avui els horaris definitius de la PAU 2020 que enguany tindrà lloc els dies 7,8, 9 i 10 de juliol. De manera excepcional, aquest any la PAU s’allarga un dia més per fer possible una nova distribució de les franges horàries i, d’aquesta manera, complir amb les mesures de seguretat imposades per les autoritats sanitàries a causa de la COVID-19. Així, el nou horari de la PAU, que es pot consultar també a Canal Universitats, és el següent:

 Horari PAU

La nova distribució horària segrega les matèries més nombroses, tant les comunes com les de modalitat, de la fase general repartint-les en tres dies, alhora que estableix tres franges d’examen per dia: per a tots els estudiants els exàmens començaran a les 9:00, a les 12:00 i a les 15:00 hores. L’objectiu de reduir les franges d’examen a tres és justament evitar, al màxim possible, permanències innecessàries dels estudiants en les seus d’examen i impedir aglomeracions en les franges de descans, atès que a la tercera franja baixa considerablement el volum d’alumnat.

El passat divendres 29 de maig es va publicar un canvi en el calendari PAU. La publicació dels resultats de la prova es farà el dilluns, 27 de juliol (anteriorment prevista pel 21 de juliol)

El període per a sol·licitar la revisió dels exàmens PAU serà del 27 al 29 de juliol (ambdós inclosos).

Actualització 29/7/2020: dates de la convocatòria extraordinària PAU setembre 2020
 • Matrícula de la prova: de dimecres 9 a dilluns 14 de setembre.
 • Consulta tribunal i lloc d’examen: Divendres, 18 de setembre.
 • Prova:   Dilluns 21, dimarts 22 i divendres 25 de setembre.
 • Resultats de la prova: Dijous, 8 d’octubre.
 • Sol·licitud revisió exàmens PAU: De dijous 8 a diumenge 11 d’octubre.
 • Resultats revisió exàmens PAU:  Divendres, 16 d’octubre.
 • Sol·licitud veure els exàmens: Pendent d’actualització.
Actualització 28/5/2020 sobre les proves PAP:

Per acord dels centres universitaris de Catalunya en els quals es realitzen Proves d’Aptitud Personal (PAP) per a l’accés als ensenyaments del grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, i amb l’aprovació de la Comissió d’accés i afers estudiantils del Consell Interuniversitari de Catalunya amb data 27 de maig de 2020, no es realitzaran les PAP per a l’accés als ensenyaments de grau de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, de forma excepcional, per al curs 2020-21, amb l’objectiu principal de garantir la salut de les persones aspirants.

Actualització 29/5/2020 sobre calendari de Preinscripció universitària:

Termini Preinscripció convocatòria juny 2020

Del 23 de juny al 29 de juliol (ambdós inclosos)

i

Publicació 1a assignació de places

6 d’agost

l

Matrícula assignats en 1a preferència:

Del 7 al 10 de setembre (universitats públiques)

i

Publicació 2a assignació de places

18 de setembre 

l

Matrícula 2a assignació:

Del 21 al 23 de setembre 

Termini Preinscripció convocatòria setembre 2020

Del 8 al 9 d’octubre

i

Publicació assignació de places:

Divendres, 16 d’octubre

l

Matrícula assignats

19 i 20 d’octubre

i

Publicació 1a reassignació de places:

Dijous 22 d’octubre

Dubtes de funcionament de les PAU i la preinscripció

Les ponderacions de les assignatures optatives de la PAU

Procés d’assignació de places universitàries

Beques, calendari i altres informacions de TecnoCampus

Accedeix a un document amb més de 30 preguntes sobre l’accés a la universitat i el TecnoCampus

Tens alguna pregunta i vols que un estudiant del TecnoCampus te la respongui?

8 + 12 =

Si tens qualsevol altre dubte, contacta amb Punt d’Informació a l’Estudiant

Al TecnoCampus hem adaptat tot el nostre funcionament al canal online, després del tancament forçós de l’activitat presencial per la crisi del coronavirus. Et podem atendre telefònicament i via correu electrònic per resoldre els dubtes que et sorgeixin en un moment tan confús.

Tens totes aquestes opcions de contacte:

Nou horari atenció Punt d’Informació a l’Estudiant (PIE) durant el mes d’agost: 

L’horari de dilluns a divendres del mes d’agost, que de moment continua sent telefònic i telemàtic, serà el següent:

 • Del 3 al 7 d’agost, de les 9 a les 14 hores.
 • Del 10 al 21 d’agost: de les 10 a les 13 hores
 • Del 24 al 28 d’agost: de les 9  a les 14 hores.
 • A partir del dia 31 d’agost l’horari del PIE es restablirà en el seu horari habitual (de dilluns a divendres de les  9 a les 14h. i de les 15 a les 20h.)

Telefon de l'Oficina d'accés a la universitat

El TecnoCampus és seu territorial de l’Oficina d’Accés a la Universitat. Pots rebre atenció telefònica de 9:30h a 13:30h. de dilluns a divendres no festius. El telèfon és: 93 702 32 02.

Whatsapp

Fes clic per enviar un

Whatsapp al 664450930, de les 9 a les 14h
Whatsapp al 664450948, de les 15  a les 20h.

Truca'ns, al 93 702 32 32

Punt d’Informació a l’Estudiant, de les 9 a les 14h i de les 15 a les 20h

Segueix tota l'actualitat a les xarxes socials

TecnoCampus Mataró

Centres adscrits a la Universitat Pompeu Fabra

Click to access the login or register cheese